Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rajčatové mističky plněné vajíčkem a mozzarellou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Rajčatové mističky plněné vajíčkem a mozzarellou - postup přípravy

Pokud se vaše ranní vstávání změnilo na přehlídku fádnosti a snídaně už není takové potěšení, co bývala dřív, možná byste mohli zauvažovat o jejím osvěžení. Třeba s novým báječným receptem na vajíčkový pokrm v jiném kabátě. V rajčatovém kabátě. Se sýrem. Zní to dobře?

Ingredience pro:
3 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Připravte si tři velká masitá rajčata. Omyjte je a osušte papírovou utěrkou, odstraňte stopku a ostrým nožem odřízněte vršek rajčete jako malou pokličku. Lžičkou pak vydlabejte vnitřní část dužniny se semínky a vytvořte tak rajčatovou mističku. Vršky ale nevyhazujte a schovejte si je na později, vytvoříte z nich totiž stojánky pro rajčatové mističky pro zapékání.

2. KROK

Očistěte tři stonky pažitky a nožem je nasekejte na jemné kroužky. Ty pak rozdělte na dno tří rajčatových mističek. Z mozzarelly odkrojte tři plátky a každý vložte do rajčete na cibulkovou vrstvu. Nakonec vyklepněte tři vajíčka a každé z nich vlijte do jedné rajčatové mističky na čtvereček sýra.

3. KROK

Do zapékací misky nalijte trochu olivového oleje a s pomocí silikonové štětky ho rozetřete po celé ploše dna. Na dno zapékací misky vyrovnejte vedle sebe tři odříznuté vršky rajčatových mističek a doprostřed každého z nich umístěte jednu rajčatovou mističku s vajíčkem. Povrch vajíčka podle chuti posypejte solí a mletým černým pepřem a zbylou pažitkou. Pokapejte tenkým proužkem majonézy. Na jemném struhadle nastrouhejte zbytek sýra a rozdělte ho navrch každé rajčatové mističky.

4. KROK

Připravenou zapékací misku s plněnými rajčaty vložte do trouby předehřáté na teplotu 200 °C a pečte je po dobu kolem 25 minut. Hotová rajčata podávejte s čerstvým pečivem nebo i samotná a vychutnejte si tu báječnou šťavnatou chuť. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů