Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené obalované brambory s krémovým dipem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Pečené obalované brambory s krémovým dipem - postup přípravy

Brambory si můžete udělat na způsob řízku a hranolek najednou. Pokud je obalíte v kořeněné strouhance, budou pečené v troubě a s dipem opravdu vynikající.

Ingredience pro:
1 porce

Na brambory

Na dip

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Brambory pečlivě omyjte, ideálně kartáčkem pod tekoucí vodou, aby na slupce nezůstaly nečistoty. Pak je na délku nakrájejte na půlměsíčky. Dejte je do mísy, přidejte 2 lžičky soli a zalijte je vroucí vodou. Přikryjte a nechte půl hodiny stát.

2. KROK

Brambory vyndejte z vody a za pomoci papírové utěrky je dobře osušte. Dejte je do mísy a přilijte k nim olivový olej. Z několika snítek rozmarýnu otrhejte lístky, nasekejte je, přidejte do mísy a vše promíchejte. Nastrouhejte na jemném struhadle parmazán, přidejte k němu uzenou papriku, sušený česnek a strouhanku. Vše dobře zamíchejte, nasypejte k bramborám a důkladně promíchejte, aby se zcela obalily směsí.

3. KROK

Vyložte plech pečicím papírem. Pak na něj naskládejte obalené brambory a dejte je péct do trouby rozehřáté na 180 °C a po dobu 30 až 40 minut.

4. KROK

Mezitím do mixéru dejte ricottu nebo tvaroh, přidejte zakysanou smetanu nebo řecký jogurt, sušený česnek, sušenou petrželku, olivový olej a dle chuti osolte a opepřete. Vše společně rozmixujte. Hotový dip servírujte v mističce k bramborám.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů