Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Recept na čerstvé linecké sušenky s ovocným džemem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Recept na čerstvé linecké sušenky s ovocným džemem - postup přípravy

Připravte si klasické, jednoduché a chutné cukroví, které miluje snad každé dítě a mnoho dospělých. Není to vůbec složité a po lineckém se zaručeně zapráší. Navíc nepotřebujete ani příliš mnoho surovin. Jen se ujistěte, že máte doma cukrářský sáček, aby byla příprava ještě jednodušší.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Pamatujte, že všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu! Měkké máslo, sůl, moučkový cukr a vanilkový cukr dejte do hluboké mísy. Lehce promíchejte stěrkou a poté vyšlehejte mixérem na vysoké otáčky po dobu 2-3 minut. Získat musíte nadýchanou směs. Nenechte směs příliš zahřát, jinak ztratí svůj tvar a sušenky nebudou tak jemné.

2. KROK

Poté přidejte vejce a vše míchejte další 2-3 minuty. Díky tomu, že připravujeme sušenky mixérem, nebudete potřebovat prášek do pečiva. Pokud ale nechcete tolik šlehat, můžete tam přidat lžičku prášku do pečiva. Ořechy rozdrťte mixérem a přidejte do mísy. Postupně přidávejte mouku a promíchejte stěrkou. Získáte měkké, lepivé a tvárné těsto, které bude dokonale držet tvar.

3. KROK

Nyní těsto přendejte do sáčku, do kterého dáte trysku o průměru 1 až 1,2 cm. Sušenky tvarujte pomocí sáčku na plech do nejrůznějších tvarů. Udělat z nich můžete kytičky, válečky, podkovy apod. Sušenky pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 5-10 minut podle velikosti. Sušenky musí lehce zhnědnout. Poté je nechte zcela vychladnout.

4. KROK

Nakonec je můžete pomazat ovocným džemem a slepit poloviny dohromady, abyste získali klasické linecké cukroví. Rozpusťte čokoládu a ozdobte s ní sušenky. Namočit do ní můžete jejich konce nebo okraje. Předtím, než čokoláda zatuhne, můžete ji ještě posypat kokosovými vločkami nebo strouhanou bílou čokoládou podle svých preferencí. Přejeme hodně zábavy s dětmi, klidné svátky a dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů