Staročeský vepřový řízek v pivním těstíčku - postup přípravy
Vepřové řízky nemusíte obalovat jen v klasickém trojobalu. Vdechněte jim staročeský nádech s vyladěným pivním těstíčkem podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem a užijte si tu explozi chutí.
Ingredience
Vepřovou kýtu nakrájejte na plátky, naklepejte je a nařízněte okraje, aby se maso nekroutilo. Do misky dejte vejce, pivo, majoránku, sladkou papriku, sůl, pepř, lisovaný česnek a plnotučnou hořčici.
Vše prošlehejte. Pak do směsi vmíchejte hladkou mouku a promíchejte. Její množství upravte tak, aby těstíčko nebylo příliš řídké ani husté.
Na pánev nalijte dostatečné množství oleje a rozpalte ho. Plátky masa namočte z obou stran v těstíčku a dejte je na mírném plameni smažit z obou stran dozlatova. K masu je jako příloha vhodný brambor nebo bramborová kaše.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem