Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Recept na dokonalý a rychlý předkrm – slaninové závitky s lahodnou náplní

Recept na dokonalý a rychlý předkrm – slaninové závitky s lahodnou náplní - postup přípravy

Slaninové závitky s lahodnou vajíčkovou náplní jsou jednoduchým a rychlým předkrmem, kterým nikdy nic nepokazíte. Ať až chystáte předkrm před svátečním obědem, nebo narozeninové menu pro člena rodiny či kolegy z práce, tyto slaninové rolky budou skvělou volbou. Pochutnají si na nich totiž i pořádní labužníci.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Veronika Macháčková

Z alobalu si vytvoříte 12 válečků o průměru 1,5 cm. Stačí pokud vezmete 40 cm alobalu, podélně jej přeložíte na polovinu a poté znovu na polovinu. Tím získáte pásek široký 10 cm, který zarolujete do válečku.




Kolem každého válečku omotejte jeden plátek slaniny. Tyto slaninové válečky poté uložte na plech vyložený pečícím papírem a potřete je vaječným žloutkem.

Plech vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a ponechte jej tam 8-10 minut. Až budete vytahovat, uvidíte že je slanina hezky opečená.

Uvařená a oloupaná vejce si protlačte přes sítko, nebo nakrájejte na drobné kousky. Přidejte sůl, nastrouhané okurky, nasekaný kopr a rozdrcený česnek. Vše řádně promíchejte a poté přidejte majonézu a opět promíchejte.

Pokud jsou okurky příliš šťavnaté, je lepší je nastrouhat do jiné misky, vymačkat šťávu a teprve poté je přidat do směsi.

Tuto náplň dejte do sáčku, nebo pytlíku a na jeho konci udělejte dírku.

Slaninové rolky sejměte z alobalových válečků a můžete je začít plnit připravenou směsí.

Nakonec rolky pouze naaranžujte na servírovací talíř a můžete podávat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů