Česnekové šneky z kynutého těsta - postup přípravy
Česnekové šneky jsou ideální pochoutkou k pohoštění vaší rodiny a přátel, a to i při slavnostních příležitostech. Jsou jednoduché na přípravu a hotové za pár minut.
Těsto
Česneková náplň
Na potření
Vodu smíchejte s mlékem a čerstvým droždím. Zatímco směs reaguje, do mísy od robota vsypte polohrubou mouku s hladkou moukou a sůl. Do směsi přidejte vejce, olej, kvásek a z ingrediencí nechte uhníst těsto.
Mísu zakryjte potravinovou fólií a těsto nechte kynout 45–60 minut, na teplém místě. Mezitím připravte česnekovou náplň. Prolisovaný česnek smíchejte se změklým máslem a solí. Pokračujte s tvarováním těsta.
Těsto vyválejte na plát o tloušťce 0,5 cm, který potřete česnekovou náplní a následně ho zarolujte.
Poznámka: Těsto se snažte rolovat tak, aby se dovnitř dostalo minimum vzduchu.
Naplněné těsto rozkrojte na kousky o šířce 1,5 cm, které vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem. Česnekové šneky potřete rozšlehaným vejcem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut, dozlatova.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Viktor Nagy