Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Česnekové šneky z kynutého těsta

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Česnekové šneky z kynutého těsta - postup přípravy

Česnekové šneky jsou ideální pochoutkou k pohoštění vaší rodiny a přátel, a to i při slavnostních příležitostech. Jsou jednoduché na přípravu a hotové za pár minut.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Česneková náplň

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vodu smíchejte s mlékem a čerstvým droždím. Zatímco směs reaguje, do mísy od robota vsypte polohrubou mouku s hladkou moukou a sůl. Do směsi přidejte vejce, olej, kvásek a z ingrediencí nechte uhníst těsto. 

2. KROK

Mísu zakryjte potravinovou fólií a těsto nechte kynout 45–60 minut, na teplém místě. Mezitím připravte česnekovou náplň. Prolisovaný česnek smíchejte se změklým máslem a solí. Pokračujte s tvarováním těsta. 

3. KROK

Těsto vyválejte na plát o tloušťce 0,5 cm, který potřete česnekovou náplní a následně ho zarolujte.

Poznámka: Těsto se snažte rolovat tak, aby se dovnitř dostalo minimum vzduchu. 

4. KROK

Naplněné těsto rozkrojte na kousky o šířce 1,5 cm, které vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem. Česnekové šneky potřete rozšlehaným vejcem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut, dozlatova. 

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Viktor Nagy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů