Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Recepty na jednoduché postní majonézy, které chutnají skvěle

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Recepty na jednoduché postní majonézy, které chutnají skvěle - postup přípravy

Dnes se podíváme na dva recepty na postní majonézu. Tyto omáčky se snadno vyrovnají a překonají klasickou majonézu, ale jsou vylepšeny pomocí dalších surovin nebo bylinek.

Ingredience pro:
1 porce

Majonéza z bílých fazolí

Majonéza z rostlinného mléka

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Majonéza z bílých fazolí

Fazole a jejich šťávu dejte do hlubší mísy a důkladně promíchejte. Získat byste měli konzistenci pyré. Následně přidejte sůl, cukr, koření, citronovou šťávu a slunečnicový olej. Všechny ingredience vyšlehejte mixérem na vysokou rychlost, dokud nezískáte hladkou směs. Přidat můžete i trochu více oleje, pokud bude směs příliš hustá a budete ji potřebovat zjemnit.

2. KROK

Připravit si majonézu z fazolí by vás možná vůbec nenapadlo, ale nemusíte se toho obávat. Bílé fazole mají velmi jemnou a krémovou chuť, což je pro majonézu naprosto ideální. Zároveň bude omáčka velmi bohatá na vitamíny, minerály a proteiny, protože bude obsahovat luštěninu.

3. KROK

Majonéza z rostlinného mléka

Rostlinné mléko a olivový olej nalijte do vysoké mísy na tyčový mixér. Přidejte hořčici, sůl, cukr a mletý bílý pepř. Ponořte mixér a šlehejte na plnou rychlost, dokud nezískáte bělavou směs. Bude to trvat asi 40-50 vteřin. Přidejte citronovou šťávu a míchejte dalších 30 vteřin. Poté je omáčka hotová.

4. KROK

Příprava této majonézy zabere pouhé tři minuty a získáte dokonalou směs, se kterou bude mnoho pokrmů chutnat mnohem lépe. Rostlinné mléko je navíc vhodné i pro jedince s intolerancí na laktózu, takže si budou moci konečně užít majonézu, po které jim nebude špatně. Příprava je navíc velmi jednoduchá, rychlá a levná. Výsledek si zaručeně vychutnáte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů