Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Řezy Kinder Bueno s trojbarevným pudinkovým krémem a šlehačkou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Řezy Kinder Bueno s trojbarevným pudinkovým krémem a šlehačkou - postup přípravy

Tyto řezy vypadají na první pohled mnohem složitější, než jaké ve skutečnosti jsou. Křehké těsto je z větší části z vaječných bílků a na něm sedí tři vrstvy pudinkového krému, ochuceného čokoládou a mletými lískovými oříšky. Povrch dortu pak zdobí silná šlehačková vrstva zdobená čokoládovými cákanci, ořechy a tyčinkou Kinder Bueno. Tento dezert je lahodný a velmi pohledný a určitě udělá radost každému strávníkovi i podarovanému oslavenci.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vyklepněte 10 vajíček a oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte metličkou dohladka, přilijte k nim trochu mléka a zbytek v kastrůlku přiveďte k varu. Ke žloutkům vmíchejte 250 gramů cukru, kukuřičný škrob a 3 vanilkové pudinky a vypracujte hladkou směs. Tu vlijte do kastrůlku s horkým mlékem. Za stálého míchání vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Hotový pudink pak prošlehejte ručním elektrickým šlehačem a odstavte z plotny. Našlehaný pudink vyklopte do čisté misky, zakryjte ho přilnavou fólií tak, aby ležela přímo na hladině a nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu.

2. KROK

Bílky vyšlehejte do pevné pěny a během toho přidávejte zbylé množství cukru a pokračujte ve šlehání, dokud se úplně nerozpustí. Zmírněte otáčky na minimum a přilijte jednu čajovou lžičku octa, 5 lžic oleje a v několika krocích zapracujte mouku. Směs ještě stěrkou jemně promíchejte a vyklopte ji do obdélníkového plechu o rozměrech 24 x 37 cm, vyloženého pečicím papírem. Bílkové těsto rozetřete do roviny a vložte ho do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C péct po dobu 20 minut. Po dopečení horké těsto polijte 5 až 6 lžícemi mléka.

3. KROK

K vychladlému pudinkovému krému zašlehejte na kostičky nakrájené máslo a vytvořte hladký krém. Ten rozdělte na 3 stejné díly. Do jedné misky přidejte ke krému rozpuštěnou tmavou čokoládu promíchejte krém do světle hnědé homogenní směsi. Do druhé misky s krémem vmíchejte rozemleté lískové (či jiné) ořechy. Třetí krém zůstane tak, jak je.

4. KROK

Na upečený a mlékem napuštěný koprus rozetřete nejprve čistý vanilkový krém a zarovnejte ho do hladké roviny. Na světlý pudink rozprostřete čokoládový a navrch ořechový krém. Takto vložte dort na chvíli do lednice ztuhnout.

5. KROK

Smetanu vyšlehejte do pevné pěny, promíchejte ji stěrkou a rozprostřete ji na povrch ztuhlého dortu a přidejte ozdobné stříkance rozpuštěnou čokoládou. Dort pak vraťte do lednice ztuhnout přes noc. Druhý den vyjměte dort z formy, nakrájejte ho na kostky a každou posypte trochou mletých ořechů a ozdobte jedním dílkem tyčinky Kinder Bueno.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů