Řízky z trouby se slaninou a cibulí - postup přípravy
Připravte si chuťově bohatší alternativu tradičního pokrmu podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Řízky z trouby se hodí i ke slavnostním příležitostem.
Maso
Na obalení
Na smažení
Kuřecí prsa horizontálně rozkrojte na polovinu, jemně je naklepejte a ochuťte solí a pepřem.
Tip: Maso naklepávejte přes sáček, který zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.
Maso potřete hořčicí z obou stran, obalte ho ve strouhance, poté ve vejci a smažte ho na rozpáleném oleji 2 minuty z každé strany. Poté řízky přendejte na plech, vyložený pečicím papírem.
Maso potřete rozpuštěným máslem, pokryjte nakrájenou anglickou slaninou, proužky červené cibule a pečte ho v předehřáté troubě na 140 °C po dobu 35 minut.
Řízky z trouby podávejte ihned po upečení s hranolky nebo jinou oblíbenou přílohou.
Tip: Každou porci můžete doplnit nakládanými okurkami.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem