Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Řízky z trouby se slaninou a cibulí

3,1
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 43 minut

Řízky z trouby se slaninou a cibulí - postup přípravy

Připravte si chuťově bohatší alternativu tradičního pokrmu podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Řízky z trouby se hodí i ke slavnostním příležitostem.

Ingredience pro:
6 kusů
+ -

Maso

Na obalení

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí prsa horizontálně rozkrojte na polovinu, jemně je naklepejte a ochuťte solí a pepřem. 

Tip: Maso naklepávejte přes sáček, který zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí. 

2. KROK

Maso potřete hořčicí z obou stran, obalte ho ve strouhance, poté ve vejci a smažte ho na rozpáleném oleji 2 minuty z každé strany. Poté řízky přendejte na plech, vyložený pečicím papírem.

3. KROK

Maso potřete rozpuštěným máslem, pokryjte nakrájenou anglickou slaninou, proužky červené cibule a pečte ho v předehřáté troubě na 140 °C po dobu 35 minut.

4. KROK

Řízky z trouby podávejte ihned po upečení s hranolky nebo jinou oblíbenou přílohou. 

Tip: Každou porci můžete doplnit nakládanými okurkami.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů