Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí kakaové bonbony ze Salka

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Domácí kakaové bonbony ze Salka - postup přípravy

Domácí kakaové bonbony z kondenzovaného mléka jsou originálním receptem na lahodnou sladkou tečku třeba po namáhavém pracovním dni. Oblíbí si je obzvláště děti.

Ingredience pro:
40 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Do menšího hrnce nalijte kondenzované mléko a přisypejte k němu čtyři lžíce kakaa. Směs dobře promíchejte a přidejte do ní máslo.

2. KROK

Postavte hrnec na sporák na mírný oheň a nechte máslo ve směsi rozpustit. Dobře ji míchejte, dokud nezhoustne. Po zhoustnutí ji nalijte do formy vyložené potravinářskou fólií a nechte ji vychladnout.  

3. KROK

Po vychladnutí dejte formu na 2–3 hodiny do lednice. Poté ztuhlou hmotu vyklopte z formy, nakrájejte ji na jednotlivé bonbony a nakonec je posypejte kakaem.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Leckere Minute

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů