Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí kuřecí klobásy

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Domácí kuřecí klobásy - postup přípravy

Máte rádi uzeniny všeho druhu? Pak si určitě pochutnáte i na domácí kuřecí klobáse, která však neobsahuje žádné dusitany a konzervační látky. Proto je mnohem zdravější než ta z obchodu. Připravit si tuto pochoutku můžete třeba hned.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si kuřecí maso dle preferencí nakrájejte ostrým nožem na menší kousky. Ty v míse okořeňte sójovou omáčkou, uzenou mletou paprikou, sušeným česnekem a dobře promíchejte. Směs dejte do lednice marinovat alespoň na 12 až 24 hodin.




Další den vyjměte marinované kuřecí maso z lednice a promíchejte ho spolu s nahrubo strouhaným tvrdým sýrem. Můžete ho však i pokrájet na velmi malé kostičky. Směs následně navrstvěte do několika sáčků na pečení a řádně utěsněte okraje. Polotovary klobás pečte v troubě asi půl hodiny při teplotě 180 °C.

Upečené kuřecí klobásy vyjměte z trouby, opatrně odstraňte pečící sáček a ihned podávejte. Ostatně tato pochoutka je skvělá i studená. K masu se bude hodit jak čerstvé pečivo typu bagety, rohlík, houska, chléb, tak i opečené brambory, hranolky, krokety, bramborová kaše a podobně. Přejeme vám dobré chutnání.

Rozhodně se nemusíte striktně držet výše uvedeného receptu, co se týká ochucování masa. Možné je do směsi přidat i jakýkoliv jiný sýr dle obliby. Skvěle vyniknout v kuřecích klobásách i jakékoliv čerstvé jemně nasekané bylinky, jako například petrželka, koriandr nebo bazalka. Je jen na vás, jak bude výsledný produkt vypadat a chutnat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů