Rizoto z pánve s kuřecím masem a paprikou - postup přípravy
Rizoto můžete uvařit nejen v hrnci, ale také na pánvi. Inspirujte se tímto snadným receptem a připravte si variaci se sladkými paprikami a kuřecím masem. Budete nadšení z výsledné chuti. Pokrm lze podávat jak k obědu, tak i k večeři.
Ingredience
Začněte tím, že si pečlivě oloupete cibuli a pokrájíte ji najemno. Pak si rozpalte ve větší pánvi trochu olivového oleje a na něm nakrájenou cibuli krátce orestujte spolu s loupanými s prolisovanými česnekovými stroužky.
Následně očistěte všechny tři sladké papriky od stopek a semínek, omyjte je vlažnou vodou a nakrájejte na středně velké kostky. Ty v další fázi přidejte k cibuli a česneku. Vše opékejte několik minut na středním plamenu.
Dokončování kuřecího rizota a jeho servírování
Nyní si ještě nakrájejte čerstvá kuřecí prsa na středně velké kostky a maso vložte k restované zeleninové směsi. Opékejte dalších pět až deset minut na mírnějším plamenu. Také pokrm osolte, opepřete, dochuťte kari kořením, mletým kmínem a sladkou mletou paprikou.
Posléze vlijte rajčatové pyré a nechte probublávat pár minut. Na závěr dejte do pánve i řádně propláchnutou dlouhozrnnou rýži, promíchejte vařečkou, vlijte asi dva hrnky studené vody a duste pod poklicí 20 až 30 minut.
Rýže mezitím změkne. Hotové jídlo podávejte teplé. Doladit lze porci rizota před konzumací i strouhaným parmezánem. Přejeme vám dobrou chuť.