Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí prsa plněná cibulí, sýrem a nakládanou okurkou

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kuřecí prsa plněná cibulí, sýrem a nakládanou okurkou - postup přípravy

Kuřecí prsa zapečená se sýrem jsou klasika. Už jste je ale zkusili zapéct i s cibulí a nakládanými okurkami? Jestli vás to zatím nenapadlo, tak vám to nemáme za zlé, nás totiž donedávna taky ne. Ve skutečnosti jsou ale tahle kuřecí prsíčka jedním z nejchutnějších receptů, které jsme kdy ochutnali. Zkuste je také a překvapte své blízké výbornou a zajímavou večeří.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Sto gramů majonézy smíchejte v misce s třiceti gramy nakládaných hořčičných semínek. Kuřecí prsíčka omyjte a osušte papírovými utěrkami. Položte je na prkénko a ostrým nožem vytvořte příčné zářezy asi do tří čtvrtin hloubky masa. S pomocí silikonového štětce potřete celý povrch masa, včetně vnitřních částí všech zářezů směsí majonézy a hořčice.

2. KROK

Oloupejte dvě cibule a nakrájejte je na tenčí kulaté plátky. Sýr rovněž rozdělte na menší obdélníkové plátky a nakládané okurky nakrájejte na podélné plátky. Všechny tyto ingredience vložte do zářezů v kuřecích prsíčkách tak, že je nejprve naplníte plátky cibule, poté okurkami, a nakonec přiložíte také plátky sýra. Takto připravená prsíčka vložte na plech vystlaný pečicím papírem a dejte je péct do trouby vyhřáté na 180 °C po dobu 20 minut.

3. KROK

Tip na obměnu: Kuřecí prsíčka stejným způsobem naplňte plátky šunky a sýra a povrch kuřete rovněž zasypejte strouhaným sýrem. Vložte je na plech a obsypejte je pokrájenými kousky brambor, které postříkejte olejem a posypejte solí. Takto připravená kuřecí prsíčka nechte péct při teplotě 180 °C po dobu 40 minut, aby se sýr roztekl a maso zůstalo měkké a vláčné.

4. KROK

Báječné zapečené kuřecí prsíčko podávejte spolu s vařenými či pečenými brambory či bramborovými hranolky a doplněné o salát z čerstvé zeleniny, který pokrmu dodá navíc báječnou lehkost a svěžest. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů