Plovdivské kostky s těstovinami

i Zdroj fotografie: Vaření s Jančou
i Zdroj fotografie: Vaření s Jančou
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
60 minut
NÁROČNOST
Snadná

Plovdivské kostky s těstovinami - postup přípravy

Z vepřového masa lze udělat skvělé kostky s vynikající omáčkou, která je jemně mírně pikantní po ostrém kečupu. Recept na ně nám poskytl kanál Vaření s Jančou.
1. KROK

Vepřové maso, lze použít například pečeni, nakrájejte na kostky a cibuli na kostičky. Dejte do hrnce trochu oleje a na něm nechte smažit cibuli, dokud nezesklovatí. Mezitím si osolte a opepřete maso a pak ho dejte k cibuli a orestujte. Pak přidejte červenou papriku, ostrý kečup a prolisovaný česnek.

2. KROK

Podlijte směs horkou vodou, dobře promíchejte a nechte ji pod poklicí asi hodinu dusit, dokud nebude maso měkké. V případě potřeby zamíchejte a dolijte vodou. Během dušení si podle návodu uvařte těstoviny. Po změknutí masa omáčku zahustěte polohrubou moukou s trochou vody a nechte 10 minut provařit. Dle chuti dosolte. Hotové maso s omáčkou podávejte s těstovinami.

3. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 216 hlasů
Nahlásit chybu
112 lidí právě čte
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt