Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí karbanátky

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Kuřecí karbanátky - postup přípravy

Karbanátky už jste nejspíš někdy dělali. Vyzkoušeli jste už ale kuřecí karbanátky? Jsou mnohem jemnější a křehčí, než ty z vepřového či hovězího masa. Kromě toho jsou i přátelštější k vaší postavě a navíc jsou i velmi snadné na přípravu. Pokud hledáte recept na rychlý a přitom skvělý a voňavý oběd nebo večeři, pak jste tady správně. Pojďte se s námi vrhnout na kuřecí karbanátky!

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Kuřecí prsíčka důkladně umyjte a osušte papírovými utěrkami. nakrájejte je na malé kostky a připravte si kuchyňský robot nebo ruční mlýnek na maso. Cibuli oloupejte a pokrájejte ji na menší kusy. Spolu s kuřecím masem ji pak semelte mlýnkem na maso a dobře promíchejte.




Druhou variantou (pokud nemáte mlýnek na maso, případně jej z nějakého důvodu nemáte rádi) je kuřecí prsíčka jenom nožem pokrájet na co nejtenčí nudličky a cibuli nasekat najemno, případně ji rozmixujte mixérem. Takto připravené karbanátky budou mít hutnější strukturu. Kterou variantu zvolíte, necháme na vás.

Mleté nebo pokrájené kuřecí maso i s cibulí vložte do misky, vyklepněte k němu dvě vajíčka, přidejte pět polévkových lžic majonézy, stejné množství bramborového škrobu a podle chuti dosolte a opepřete. Pro lepší chuť můžete přidat půl lžičky cukru, není to ale bezpodmínečně nutné. Naopak ale můžete přidat jakékoliv své další oblíbené koření, třeba to na kuře nebo jakékoliv jiné.

Všechny přísady v misce velmi dobře promíchejte, aby se koření dostalo k veškerému masu a to se obalilo také majonézou a vajíčkem. Směs musí mít hladkou a jednolitou konzistenci. Takto naložené maso v misce vložte do lednice a nechte marinovat 20 až 30 minut, klidně ale i hodinu.

Na kamna si položte pánev se silným dnem, nalijte na ni trochu oleje a rozpalte ji. Když je horká, ztlumte oheň na střední intenzitu. Z masa pak odebírejte lžící menší kousky a vložte je na pánev, kde je rozplácněte na placičku. Smažte je z obou stran, dokud nechytnou zlatavou barvu a po dosmažení je vložte do oddělené pánve nebo hrnce. Tam je podlijte trochou vody, zaklopte pokličkou a 8 až 10 minut je duste doměkka.

Podávejte čerstvé spolu s vařeným bramborem či bramborovou kaší.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů