Roláda s banánem a vanilkovým krémem - postup přípravy
Na velikonočním stole by neměla chybět tato osvěžující roláda s banánem, která kombinuje nadýchané těsto s jemným krémem. Výhodou je snadná a rychlá příprava.
Korpus
Náplň
Zdobení
Začněte s přípravou náplně. V rendlíku smíchejte mouku s mlékem, klasickým a vanilkovým cukrem.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Ingredience vařte 3–4 minuty, do zhoustnutí, poté je odstavte z tepla a nechte zcela vychladnout. Pokračujte s přípravou korpusu.
Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny, do které vmíchejte nasekané vlašské ořechy s moukou, kypřicím práškem do pečiva a kakaovým práškem.
Těsto vlijte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut. Mezitím dokončete náplň.
V samostatné míse vyšlehejte změklé máslo s moučkovým cukrem a do vzniklé hmoty vešlehejte vychladlý základ na náplň, v několika dávkách.
Upečený korpus potřete ⅔ náplně a na jedné polovině ho pokryjte banány ve dvou řadách. Mezi řady rozprostřete také trochu náplně.
Tip: Aby banány nezhnědly, potřete je předem trochou citronové šťávy.
Naplněný korpus zarolujte, potřete ho zbytkem náplně a jeho povrch ozdobte mletými ořechy.
Tip: Roládu s banánem můžete servírovat ihned, ale skvěle chutná i vychlazená.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kuvajmo lako
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.