Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Roláda s banánem a vanilkovým krémem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 14 minut

Roláda s banánem a vanilkovým krémem - postup přípravy

Na velikonočním stole by neměla chybět tato osvěžující roláda s banánem, která kombinuje nadýchané těsto s jemným krémem. Výhodou je snadná a rychlá příprava.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Korpus

Náplň

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou náplně. V rendlíku smíchejte mouku s mlékem, klasickým a vanilkovým cukrem. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.

2. KROK

Ingredience vařte 3–4 minuty, do zhoustnutí, poté je odstavte z tepla a nechte zcela vychladnout. Pokračujte s přípravou korpusu.

3. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny, do které vmíchejte nasekané vlašské ořechy s moukou, kypřicím práškem do pečiva a kakaovým práškem. 

4. KROK

Těsto vlijte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut. Mezitím dokončete náplň. 

5. KROK

V samostatné míse vyšlehejte změklé máslo s moučkovým cukrem a do vzniklé hmoty vešlehejte vychladlý základ na náplň, v několika dávkách.  

6. KROK

Upečený korpus potřete ⅔ náplně a na jedné polovině ho pokryjte banány ve dvou řadách. Mezi řady rozprostřete také trochu náplně.

Tip: Aby banány nezhnědly, potřete je předem trochou citronové šťávy.

7. KROK

Naplněný korpus zarolujte, potřete ho zbytkem náplně a jeho povrch ozdobte mletými ořechy. 

Tip: Roládu s banánem můžete servírovat ihned, ale skvěle chutná i vychlazená.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Kuvajmo lako

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů