Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Odpalované řezy s vanilkovým krémem a jahodami

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Odpalované řezy s vanilkovým krémem a jahodami - postup přípravy

Pokud jste milovník originálních a snadných dezertů, vyzkoušejte tyto odpalované řezy s vanilkovým krémem doplněné čerstvými jahodami. Před servírováním ho stačí jen zlehka posypat moučkovým cukrem a ozdobit lístky čerstvé máty.

Ingredience pro:
6 kusů
+ -

Odpalované těsto

Vanilkový krém s jahodami

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Vanilkový pudink rozmíchejte ve 150 ml mléka. 550 ml mléka vlijte do hrnce, přidejte do něj žloutky, cukr a směs dobře promíchejte.

2. KROK

Přiveďte směs k varu a poté do něj vlijte rozmíchaný pudink. Za stálého míchaní směs vařte do zhoustnutí. Poté ji přendejte do misky a přikryjte ji potravinářskou fólií.

3. KROK

Pudink vložte do mísy s ledem a nechte ho vychladnout. Pokud led nemáte, nechte ho vychladnout samovolně.

4. KROK

Do většího hrnce nalijte 130 ml mléka a vodu. Přidejte do něj sůl, cukr a máslo. Jakmile směs začne vařit, přidejte do ní mouku a ihned ji promíchejte.

5. KROK

Těsto pomocí stěrky odpalujte od stěn hrnce minimálně dvě minuty. Poté ho vložte do mixéru a za stálého šlehání ho nechte vychladnout.

6. KROK

Do těsta poté postupně zašlehejte vejce. Plech o velikosti 45×35 cm vyložte pečicím papírem, těsto na něj nalijte a rozprostřete ho po celé ploše.

7. KROK

Plech vložte do předehřáté trouby na teplotu 230 °C a pečte ho při horním a spodním ohřevu 10 minut. Poté teplotu snižte na 200 °C a v pečení pokračujte ještě 10 minut.

8. KROK

Změklé máslo nakrájejte kostky, vložte ho do mísy a přidejte do něj semínka z vanilového lusku. Máslo vyšlehejte do nadýchané pěny a poté do ní postupně zašlehejte vychladlý pudink.

9. KROK

Jahody omyjte pod tekoucí vodou a osušte je. Následně je zbavte je stonků a nakrájejte je na menší kousky. Poté je vmíchejte do vanilkového krému.

10. KROK

Vychladlý korpus rozřízněte napůl a vložte ho do obdélníkové dortové formy. Poté na něj pečlivě rozetřete všechen vanilkový krém s jahodami.

11. KROK

Zbylý korpus nakrájejte na 6 stejných dílů a vyskládejte ho krém. Následně řez vložte do lednice na 1 hodinu. Poté ho můžete ihned servírovat.

12. KROK

Před servírováním řez nakrájejte. Poté ho můžete lehce posypat moučkovým cukrem, ozdobit ho kouskem jahody a lístkem čerstvé máty.

13. KROK

Tip: Vanilkový lusk rozhodně nevyhazujte. Vložte ho do dózy s cukrem a vyrobte si tak svůj domácí vanilkový cukr.

14. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

15. KROK

Videopostup krok za krokem

16. KROK

Zdroj receptu: Einfache Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů