Brokolicový krém s houstičkou smaženou na másle

i Zdroj fotografie: Jaroslava Slavíková
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Brokolicový krém s houstičkou smaženou na másle - postup přípravy

Připravte si lahodný brokolicový krém podle receptu paní Jaroslavy Slavíkové. Je rychlý, levný a přesto vydatný. Díky jednoduchému triku autorky navíc brokolice ani po uvaření neztratí svou krásně zelenou barvu.
1. KROK

Odkrojte brokolici hlavičky a očistěte všechny její stvoly. Hlavičky omyjte a uvařte v menším množství osolené vody. Nyní přichází důležitý krok, aby si brokolice zachovala barvu. Hlavičky totiž musíte prudce zchladit ve studené vodě. Vývar z nich si ponechejte na potom.

2. KROK

Stvoly nakrájejte na plátky a osolte dle chuti. Brambory nakrájejte na kostičky. Obojí dejte do hrnce a osmažte je na másle, dokud brambory nezměknou. Hlavičky překrájejte a vymačkejte z nich vodu, ke konci smažení je na chvilku přidejte k bramborám orestovat.

3. KROK

Zalijte vše vývarem z hlaviček a chvilku provařte doměkka. Vše rozmixujte tyčovým mixérem a dochuťte česnekem. Housku nakrájejte na kostičky a osmažte na másle dokřupava. Poté můžete podávat, dobrou chuť!

Co si myslíte o receptu?
5/5 (83%) 81 hlasů
Nahlásit chybu
148 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty