Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Roláda s čerstvými jahodami a vanilkou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Roláda s čerstvými jahodami a vanilkou - postup přípravy

Potěšte své smysly luxusním dezertem, který má osvěžující chuť a rozplývá se na jazyku. Díky snadné přípravě se pochoutky nemusí bát ani začínající kuchaři.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Na posypání

Na potření

Krém

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny, do které přidejte mouku se špetkou soli, škrobem a kypřicím práškem do pečiva.

Tip: Hrudkám v těstu předejdete, pokud suché ingredience prosejete.

2. KROK

Těsto rozprostřete na plech, vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 10 minut. Mezitím připravte směs na potření.

3. KROK

Poznámka: Po upečení těsto zarolujte, zabalte do čisté utěrky, posypané cukrem a nechte ho zcela vychladnout. Množství cukru zvolte na základě vlastních chuťových preferencí.

4. KROK

Jahodový džem smíchejte s citronovou šťávou, dužinou vanilkového lusku a směs odložte bokem. Mascarpone vyšlehejte se smetanou, moučkovým cukrem, ztužovačem šlehačky a citronovou kůrou. 

5. KROK

Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich polovinu nadrobno nasekané bílé čokolády a krém vložte do lednice, než zpracujete zbytek ingrediencí.

6. KROK

Jahody důkladně omyjte, zbavte je zelených částí a nakrájejte je na menší kousky. Vychladlé těsto rozbalte, pokryjte ho ⅔ směsi na potření, na kterou naneste ⅔ krému. 

7. KROK

Na krém rovnoměrně rozprostřete ⅔ jahod a těsto zarolujte. Roládu s jahodami potřete zbytkem krému, ozdobte ji zbytkem směsi na potření, jahodami a čokoládou. Teď už jen stačí vychutnat si lahodnou chuť tohoto dezertu.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Einfache Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů