Roláda s čerstvými jahodami a vanilkou - postup přípravy
Potěšte své smysly luxusním dezertem, který má osvěžující chuť a rozplývá se na jazyku. Díky snadné přípravě se pochoutky nemusí bát ani začínající kuchaři.
Těsto
Na posypání
Na potření
Krém
Zdobení
Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny, do které přidejte mouku se špetkou soli, škrobem a kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Hrudkám v těstu předejdete, pokud suché ingredience prosejete.
Těsto rozprostřete na plech, vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 10 minut. Mezitím připravte směs na potření.
Poznámka: Po upečení těsto zarolujte, zabalte do čisté utěrky, posypané cukrem a nechte ho zcela vychladnout. Množství cukru zvolte na základě vlastních chuťových preferencí.
Jahodový džem smíchejte s citronovou šťávou, dužinou vanilkového lusku a směs odložte bokem. Mascarpone vyšlehejte se smetanou, moučkovým cukrem, ztužovačem šlehačky a citronovou kůrou.
Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich polovinu nadrobno nasekané bílé čokolády a krém vložte do lednice, než zpracujete zbytek ingrediencí.
Jahody důkladně omyjte, zbavte je zelených částí a nakrájejte je na menší kousky. Vychladlé těsto rozbalte, pokryjte ho ⅔ směsi na potření, na kterou naneste ⅔ krému.
Na krém rovnoměrně rozprostřete ⅔ jahod a těsto zarolujte. Roládu s jahodami potřete zbytkem krému, ozdobte ji zbytkem směsi na potření, jahodami a čokoládou. Teď už jen stačí vychutnat si lahodnou chuť tohoto dezertu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Einfache Rezepte