Fazolový guláš s uzeným masem a paprikou - postup přípravy
Zahřejte se oblíbeným fazolovým gulášem, který je výživný a dokonale vás zasytí. Je plný rozmanitých chutí, křehkého masa a hravě ho připraví i začínající kuchaři.
Ingredience
Mrkev s cibulí oloupejte, nakrájejte nadrobno a na menší kusy nakrájejte také uzené maso. Do většího hrnce vložte fazole, které zalijte litrem vody a přiveďte k varu.
Fazole promíchejte, vařte je 60 minut a poté je slijte.
Poznámka: Pokud jste fazole předem namočili, stačí je vařit kolem 30 minut.
Do slitých fazolí nalijte 2 litry vroucí vody, přidejte zeleninu s masem a pokrm vařte 90 minut, pod pokličkou.
Poznámka: Pokud je to nutné, přilijte během vaření více vody.
Do samostatného hrnce s rozpáleným olejem vmíchejte mouku a po 30 vteřinách přidejte mletou sladkou papriku. Směs poté vmíchejte do hrnce s fazolemi a pokračujte ve vaření ještě 5 minut.
Na závěr do fazolového guláše vmíchejte Vegetu se sušenou petrželkou, pepřem a pokrm stáhněte z tepla. Pochoutku podávejte s oblíbeným pečivem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Prahnulo mi