Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Fazolový guláš s uzeným masem a paprikou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 155 minut

Fazolový guláš s uzeným masem a paprikou - postup přípravy

Zahřejte se oblíbeným fazolovým gulášem, který je výživný a dokonale vás zasytí. Je plný rozmanitých chutí, křehkého masa a hravě ho připraví i začínající kuchaři.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mrkev s cibulí oloupejte, nakrájejte nadrobno a na menší kusy nakrájejte také uzené maso. Do většího hrnce vložte fazole, které zalijte litrem vody a přiveďte k varu. 

2. KROK

Fazole promíchejte, vařte je 60 minut a poté je slijte. 

Poznámka: Pokud jste fazole předem namočili, stačí je vařit kolem 30 minut. 

3. KROK

Do slitých fazolí nalijte 2 litry vroucí vody, přidejte zeleninu s masem a pokrm vařte 90 minut, pod pokličkou. 

Poznámka: Pokud je to nutné, přilijte během vaření více vody.

4. KROK

Do samostatného hrnce s rozpáleným olejem vmíchejte mouku a po 30 vteřinách přidejte mletou sladkou papriku. Směs poté vmíchejte do hrnce s fazolemi a pokračujte ve vaření ještě 5 minut.

5. KROK

Na závěr do fazolového guláše vmíchejte Vegetu se sušenou petrželkou, pepřem a pokrm stáhněte z tepla. Pochoutku podávejte s oblíbeným pečivem. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Prahnulo mi

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů