Roláda s jahodovou náplní a kokosem - postup přípravy
Připravte si perfektní dezert, který rozzáří každou všední i sváteční tabuli. Roláda s jahodovou náplní je rychlá a snadná na přípravu, kterou zvládnou i začínající kuchaři.
Jahodová náplň
Korpus
K navlhčení
Na posypání
Jahody s cukrem vložte do rendlíku, zalijte je 50 ml vody a vařte 2–3 minuty. Jakmile se cukr rozpustí, směs odstavte z tepla, rozmixujte ji a vmíchejte do ní škrob, rozpuštěný v 30 ml vody.
Směs vraťte na sporák a vařte ji 2–3 minuty, do zhoustnutí. Poté ji přelijte do misky, zakryjte fólií a nechte volně chladnout.
Tip: Aby na směsi nevznikl škraloup, fólie by se ho měla přímo dotýkat.
Mezitím, co náplň chladne, připravte těsto na korpus. Vejce vyšlehejte se solí a vanilkovým cukrem do pěny, do které postupně vešlehejte klasický cukr.
Přidejte směs mouky, kypřicího prášku, škrobu, přilijte horké mléko a vytvořte těsto.
Tip: Vzniku hrudek předejdete, pokud suché ingredience prosejete a přidáte je v několika dávkách.
Těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut. Upečený korpus zabalte do čisté utěrky a nechte ho vychladnout.
Poté korpus rozbalte, navlhčete mlékem a pokryjte částí jahodové náplně.
Poznámka: Zbytek náplně budete potřebovat ke zdobení dezertu.
Těsto znovu zarolujte, potřete ho zbytkem náplně a posypte strouhaným kokosem.
Poznámka: Roládu s jahodovou náplní můžete servírovat ihned, nakrájenou na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lahodné sladkosti