Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Roláda s jahodovou náplní a kokosem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 21 minut

Roláda s jahodovou náplní a kokosem - postup přípravy

Připravte si perfektní dezert, který rozzáří každou všední i sváteční tabuli. Roláda s jahodovou náplní je rychlá a snadná na přípravu, kterou zvládnou i začínající kuchaři.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Jahodová náplň

Korpus

K navlhčení

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jahody s cukrem vložte do rendlíku, zalijte je 50 ml vody a vařte 2–3 minuty. Jakmile se cukr rozpustí, směs odstavte z tepla, rozmixujte ji a vmíchejte do ní škrob, rozpuštěný v 30 ml vody. 

2. KROK

Směs vraťte na sporák a vařte ji 2–3 minuty, do zhoustnutí. Poté ji přelijte do misky, zakryjte fólií a nechte volně chladnout. 

Tip: Aby na směsi nevznikl škraloup, fólie by se ho měla přímo dotýkat. 

3. KROK

Mezitím, co náplň chladne, připravte těsto na korpus. Vejce vyšlehejte se solí a vanilkovým cukrem do pěny, do které postupně vešlehejte klasický cukr. 

4. KROK

Přidejte směs mouky, kypřicího prášku, škrobu, přilijte horké mléko a vytvořte těsto.

Tip: Vzniku hrudek předejdete, pokud suché ingredience prosejete a přidáte je v několika dávkách. 

5. KROK

Těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut. Upečený korpus zabalte do čisté utěrky a nechte ho vychladnout. 

6. KROK

Poté korpus rozbalte, navlhčete mlékem a pokryjte částí jahodové náplně. 

Poznámka: Zbytek náplně budete potřebovat ke zdobení dezertu.

7. KROK

Těsto znovu zarolujte, potřete ho zbytkem náplně a posypte strouhaným kokosem. 

Poznámka: Roládu s jahodovou náplní můžete servírovat ihned, nakrájenou na kousky.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Lahodné sladkosti

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů