Roláda ve stylu Snickers - postup přípravy
Pro všechny milovníky sušenek Snickers, karamelu a čokolády máte připravený dokonalý recept na roládu. Vyzkoušejte ji a uvidíte, že chutná i vypadá skvěle a potěšíte s ní rodinu i návštěvy.
Těsto
Krém
Náplň
Poleva
Na těsto vložte vejce, cukr a špetku soli do mísy. Šlehejte mixérem a vysoké otáčky po dobu 8-10 minut, dokud nezískáte nadýchanou směs s pevnými špičkami. Přidejte slunečnicový olej a mixujte na nízkou rychlost. Postupně přidejte prosátou mouku s kakaem. Promíchejte stěrkou krouživými pohyby. Takto připravené těsto nalijte na plech o rozměrech 28 x 42 cm vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozetřete. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 8-10 minut.
Upečené těsto otočte na kus pečicího papíru nebo čistou kuchyňskou utěrku. Odstraňte pečicí papír, na kterém jste pekli. Poté srolujte roládu. Začněte od dlouhé hrany a takto nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Mezitím si připravte krém. Šlehačku vyšlehejte, přidejte smetanový sýr z lednice a moučkový cukr. Šlehejte, dokud se neobjeví pevné špičky.
Roládu rozviňte a povrch namočte do mléka nebo cukrového sirupu. Poté na něj rovnoměrně rozetřete krémovou směs. Na krém naneste karamelizované kondenzované mléko a zasypejte praženými arašídy.
Nakonec připravte polevu. Do hluboké mísy vložte nasekanou čokoládu a slunečnicový olej. Zahřejte v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni, dokud se čokoláda nerozpustí. Přidejte nasekané arašídy a důkladně promíchejte. Roládu položte na mřížku nad plech a polijte její povrch čokoládou s ořechy. Vložte do mrazáku na 60 minut, nakrájejte a můžete podávat!