Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Marocké palačinky

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Marocké palačinky - postup přípravy

Marocké palačinky jsou neotřelou variací na českou klasiku, přičemž díky vyladěné kombinaci droždí a prášku do pečiva jsou mnohem nadýchanější a plné bublinek. Ty jim navíc dodávají velice zajímavý vzhled, jemuž jen málokdo, kdo si rád dopřává sladká jídla, dokáže odolat.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:



Připravte si hlubokou mísu a nasypejte do ní mouku, krupici, cukr, sušené droždí, prášek do pečiva a špetku soli. Všechny suché přísady dobře promíchejte.




Do směsi přidejte změklé máslo při pokojové teplotě, vaječné žloutky a tenkým proudem přilijte vodu, kterou jste předem trochu ohřáli (nemusí být vroucí ani horká, stačí teplá). Všechny přísady elektrickým šlehačem šlehejte asi 1 až 2 minuty. Pak zakryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě stát asi 1 až 1,5 hodiny.

Když těsto dostatečně vykyne a vytvoří se v něm bubliny, je připravené na další zpracování. Postavte na kamna pánvičku, na sucho ji vyhřejte a ztlumte oheň na minimum.

Vykynuté těsto jemně promíchejte a nalijte jednu naběračku na pánev tak, abyste vytvořili tenkou placku. Smažte na mírném ohni pouze z jedné strany tak dlouho, dokud palačinka celá neztuhne, opatrně ji sejměte z pánve a dejte osmažit další.

Takto postupujte se zbytkem těsta. Během smažení uvidíte, jak se na povrchu palačinky krásně rýsují a praskají bublinky, které vytvářejí nádhernou krajku.

Palačinky podávejte se svým oblíbeným džemem, anebo zalité sladkou omáčkou, kterou připravíte tak, že smícháte 50 gramů rozpuštěného másla se 70 gramy tekutého medu.

Ta chuť je prostě dokonalá!

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů