Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Netradiční roláda z mletého masa v těstíčku

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Netradiční roláda z mletého masa v těstíčku - postup přípravy

Vyzkoušejte netradiční roládu z mletého masa, pod křupavým těstíčkem se totiž skrývá šťavnaté maso s velkou náloží sýra. V kombinaci například s grilovanou zeleninou a vyladěným dipem se toto jídlo stane vaším oblíbeným.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Masová roláda

Těstíčko

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Očistěte cibuli, nakrájejte ji na větší kousky a rozmixujte na jemnou kaši. Koriandr a kopr nasekejte najemno. Mleté maso dejte do větší mísy, přidejte kaši z cibule, nasekané bylinky, vejce, sůl, mletou papriku, oregano a vše důkladně promíchejte.

2. KROK

Na hrubém struhadle nastrouhejte sýr a dejte ho bokem. Rozložte pečicí papír a maso na něm rovnoměrně rozprostřete do všech rohů. Poté ho posypejte sýrem a postupně srolujte tak, aby vám vznikla roláda. Pečicí papír neodstraňujte a roládu vložte na 2 hodiny do mrazáku.

3. KROK

Roládu vyjměte z mrazáku a odstraňte pečicí papír. Rozkrojte ji nejdříve na půl. Vzniklé poloviny poté rozkrojte na tři části. Vznikne vám tak 6 kusů, přičemž každý kus dále rozkrojte na 3 části.

4. KROK

Do mísy rozklepněte vejce, přidejte sůl a mouku a vymíchejte hladké těstíčko. Na pánev si nalejte dostatečné množství oleje, obalte každý kousek v těstíčku a vložte ho do rozpáleného oleje. Maso smažte z obou stran 4 minuty.

5. KROK

Plech si vyložte pečicím papírem a maso na něj vyskládejte. Vložte ho do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte asi 20 minut. Poté můžete podávat.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Einfach und lecker

 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů