Netradiční roláda z mletého masa v těstíčku - postup přípravy
Vyzkoušejte netradiční roládu z mletého masa, pod křupavým těstíčkem se totiž skrývá šťavnaté maso s velkou náloží sýra. V kombinaci například s grilovanou zeleninou a vyladěným dipem se toto jídlo stane vaším oblíbeným.
Masová roláda
Těstíčko
Očistěte cibuli, nakrájejte ji na větší kousky a rozmixujte na jemnou kaši. Koriandr a kopr nasekejte najemno. Mleté maso dejte do větší mísy, přidejte kaši z cibule, nasekané bylinky, vejce, sůl, mletou papriku, oregano a vše důkladně promíchejte.
Na hrubém struhadle nastrouhejte sýr a dejte ho bokem. Rozložte pečicí papír a maso na něm rovnoměrně rozprostřete do všech rohů. Poté ho posypejte sýrem a postupně srolujte tak, aby vám vznikla roláda. Pečicí papír neodstraňujte a roládu vložte na 2 hodiny do mrazáku.
Roládu vyjměte z mrazáku a odstraňte pečicí papír. Rozkrojte ji nejdříve na půl. Vzniklé poloviny poté rozkrojte na tři části. Vznikne vám tak 6 kusů, přičemž každý kus dále rozkrojte na 3 části.
Do mísy rozklepněte vejce, přidejte sůl a mouku a vymíchejte hladké těstíčko. Na pánev si nalejte dostatečné množství oleje, obalte každý kousek v těstíčku a vložte ho do rozpáleného oleje. Maso smažte z obou stran 4 minuty.
Plech si vyložte pečicím papírem a maso na něj vyskládejte. Vložte ho do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte asi 20 minut. Poté můžete podávat.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Einfach und lecker