Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřová kotleta na pivu s česnekem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Vepřová kotleta na pivu s česnekem - postup přípravy

Připravte si jedno z nejkřehčích mas s bohatou chutí, kterým je vepřová kotleta na pivu s česnekem. Je snadná na přípravu a skvěle se hodí k rodinnému obědu.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Základ

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřové kotlety mírně naklepejte, obalte je v mouce a smažte na rozpáleném oleji 3–4 minuty z každé strany.

Tip: Aby se maso při smažení nekroutilo, jeho okraje nařízněte na několika místech.

2. KROK

Po usmažení maso z pánve vyjměte a nalijte do ní 4 lžíce olivového oleje, do kterého vmíchejte celé stroužky česneku se snítkou rozmarýnu. Přidejte lístky šalvěje a ingredience smažte 2 minuty. 

3. KROK

Po této době vlijte do pánve světlé pivo a vše vařte 4–5 minut. Zvyšte teplotu na střední výkon a do pánve vraťte maso. Ingredience v pánvi osolte, ochuťte pepřem a vařte 7–8 minut. 

4. KROK

Během vaření maso v pánvi párkrát obraťte, podlijte ho trochou vody a vařte ho ještě 1–2 minuty. Kotlety servírujte polité výpekem a s oblíbenou přílohou. 

5. KROK

Tip: K vepřové kotletě se skvěle hodí vařený květák nebo jiná zelenina. K masu můžete podávat také vařené brambory, hranolky nebo rýži. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: SOS kuchyně

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů