Vepřová kotleta na pivu s česnekem - postup přípravy
Připravte si jedno z nejkřehčích mas s bohatou chutí, kterým je vepřová kotleta na pivu s česnekem. Je snadná na přípravu a skvěle se hodí k rodinnému obědu.
Základ
Na smažení
Vepřové kotlety mírně naklepejte, obalte je v mouce a smažte na rozpáleném oleji 3–4 minuty z každé strany.
Tip: Aby se maso při smažení nekroutilo, jeho okraje nařízněte na několika místech.
Po usmažení maso z pánve vyjměte a nalijte do ní 4 lžíce olivového oleje, do kterého vmíchejte celé stroužky česneku se snítkou rozmarýnu. Přidejte lístky šalvěje a ingredience smažte 2 minuty.
Po této době vlijte do pánve světlé pivo a vše vařte 4–5 minut. Zvyšte teplotu na střední výkon a do pánve vraťte maso. Ingredience v pánvi osolte, ochuťte pepřem a vařte 7–8 minut.
Během vaření maso v pánvi párkrát obraťte, podlijte ho trochou vody a vařte ho ještě 1–2 minuty. Kotlety servírujte polité výpekem a s oblíbenou přílohou.
Tip: K vepřové kotletě se skvěle hodí vařený květák nebo jiná zelenina. K masu můžete podávat také vařené brambory, hranolky nebo rýži.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SOS kuchyně