Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rolované tvarohové buchty

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Rolované tvarohové buchty - postup přípravy

Pečete rádi? A už jste dělali tvarohové buchty? Pokud si na tento druh pečiva stále netroufáte, pak dnes je ta pravá příležitost tuto bariéru prolomit. Přinášíme vám recept na skvělé, snadné, rychlé a lahodné tvarohové buchty, jejichž přípravu zvládnou i začátečníci a budou chutnat i těm nejnáročnějším strávníkům. Pojďte se podívat, jak snadno takové tvarohové buchty upečete.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka:

Alespoň půl hodiny před přípravou si vyndejte všechny suroviny z ledničky a nechte je zteplat na pokojovou teplotu. Bude se vám tak s nimi lépe pracovat a konzistence těsta, které z nich vytvoříte, bude lepší.




Nejprve připravte těsto. Do hluboké mísy vyklopte tvaroh, přidejte k němu cukr a vanilkovou esenci a důkladně rozmíchejte na homogenní konzistenci. Můžete si pomoci elektrickým šlehačem. Poté do směsi přilijte jeden decilitr mléka a půl deci slunečnicového oleje a znovu zamíchejte.

Ve vedlejší misce smíchejte hladkou mouku spolu s práškem do pečiva a špetkou soli a tuto směs pak přimíchejte do tvarohové hmoty. Uhněťte hnětačem, robotem či ručně na měkké a vláčné těsto. Pokud by těsto bylo příliš řídké, přidejte trochu mouky. Pokud by bylo naopak husté, dořeďte ho mlékem. Uhnětené těsto odložte stranou a nechte ho 20 minut odpočívat zakryté potravinářskou fólií.


Pro přípravu náplně smíchejte všechny uvedené ingredience a důkladně je promíchejte. Dejte si předehřát troubu na 180 °C a připravte plech vyložený pečicím papírem. Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu a rozválejte ho válečkem na placku o síle kolem půl centimetru. Těsto pak rozkrájejte na menší obdélníčky.

Na okraj každého z nich položte lžíci náplně a zatočte ho do roličky. Takto připravené buchtičky rozložte na plech a dejte péct na 30 až 40 minut. Po dopečení nechte zchladnout a před podáváním posypejte moučkovým cukrem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů