Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá Bebe buchta s pudinkem a polevou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Rychlá Bebe buchta s pudinkem a polevou - postup přípravy

Jestliže se vám blíží významný den v podobě narozenin či svátku vašich blízkých, pak rozhodně neváhejte a danou osobu potěšte touto buchtou pečenou od srdce. Moc ingrediencí na ni nepotřebujete a navíc obsahuje i oblíbené Bebe sušenky; za recept vděčíme paní Andy Chudobové.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Pudinková náplň

Dále

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do větší mísy rozklepněte vejce a přidejte k nim cukr. Dohromady je vyšlehejte a poté přidejte polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Důkladně promíchejte. Nalijte těsto na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. Dejte ho do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na cca 10 minut dozlatova.

2. KROK

Mezitím můžete připravit pudink. Plnotučné mléko nalijte do hrnce a smíchejte ho s pudinkem. Poté směs za stálého míchání metličkou přiveďte k bodu varu a vařte ji, dokud nezhoustne. Sundejte hrnec z plotny, přidejte máslo a vmíchejte jej do krému.

3. KROK

Nalijte krém na upečené těsto a naskládejte na něj Bebe sušenky. Horkou vodu smíchejte s máslem, cukrem a kakaem v prášku. Svařte směs na sporáku a výslednou polevou zalijte buchtu. Dejte ji do lednice zatuhnout. Poté máte hotovo a můžete ji podávat, dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů