Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kakaový piškot se smetanovým krémem a čokoládovou polevou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Kakaový piškot se smetanovým krémem a čokoládovou polevou - postup přípravy

Udělejte radost nejen svým dětem dokonalou pochoutkou v podobě kakaového piškotu se smetanovým krémem a čokoládovou polevou. Tento dezert zmizí z plechu dozajista během jednoho dne, tak moc je výjimečný!

Ingredience pro:
8 porcí

Těsto

Krémová náplň

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte nejprve přípravou těsta na korpus. V míse si vyšlehejte do nadýchané bílé pěny vejce pomocí mixéru. Poté přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr, vodu, špetku soli, prosátou polohrubou mouku s kakaovým práškem a vypracujte polotekuté hladké těsto.




To vlijte na plech s pečícím papírem a dejte péct do trouby na 12 až 15 minut při teplotě 180 °C.

Příprava krémové náplně, kompletace dezertu a jeho dokončování

Krém si připravíte tak, že si nejprve vyšleháte do sněhu smetanu, poté do ní zakomponujete vanilkový cukr. Dále si v mikrovlnce zahřejte mléko a v něm rozpusťte bílou čokoládu a med.

Také přidejte želatinu rozmíchanou ve vodě. Směs nechte zchladnout na pokojovou teplotu, a nakonec do ní po lžících zamíchejte šlehačku. Výslednou náplň naneste na jeden plát upečeného korpusu, který jste získali rozpůlením celého piškotu.

Krém následně překryjte druhým plátem, polijte čokoládovou polevou z hořké čokolády a smetany a nechte zatuhnout v lednici několik hodin.

Servírování dezertu se smetanovou náplní a čokoládovou polevou

Ztuhlý dezert vyjměte z lednice, nakrájejte na stejně velké kusy a podávejte s oblíbeným nápojem. Hodit se bude zcela určitě káva, kakao, nebo čaj. Přejeme dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů