Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá buchta s jablky a karamelem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 55 minut

Rychlá buchta s jablky a karamelem - postup přípravy

Připravte si rychlou buchtu s jablky, která provoní váš domov a doslova se vám rozplyne v ústech. Dezert je nadýchaný, jednoduchý na přípravu a hodí se i ke snídani.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem a špetkou soli. Přidejte mléko s rozpuštěným máslem a citronovou kůru. Poté do směsi vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva.

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

2. KROK

Do vzniklého těsta zapracujte nakrájená jablka a těsto vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem. Dezert následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45–50 minut.

3. KROK

Rychlou buchtu s jablky potřete karamelem a podávejte ji až poté, co vychladne, aby byla lépe stravitelná. 

Tip: Karamel vytvoříte rozpuštěním cukru a jeho smícháním s máslem. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Lecker mit Kristy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů