Rychlá buchta s jablky a karamelem - postup přípravy
Připravte si rychlou buchtu s jablky, která provoní váš domov a doslova se vám rozplyne v ústech. Dezert je nadýchaný, jednoduchý na přípravu a hodí se i ke snídani.
Těsto
Na potření
Vejce vyšlehejte s cukrem a špetkou soli. Přidejte mléko s rozpuštěným máslem a citronovou kůru. Poté do směsi vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Do vzniklého těsta zapracujte nakrájená jablka a těsto vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem. Dezert následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45–50 minut.
Rychlou buchtu s jablky potřete karamelem a podávejte ji až poté, co vychladne, aby byla lépe stravitelná.
Tip: Karamel vytvoříte rozpuštěním cukru a jeho smícháním s máslem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lecker mit Kristy