Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněná bageta se 3 druhy náplně

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Plněná bageta se 3 druhy náplně - postup přípravy

Lahodné bagety s náplní si zamilujete na první sousto. Nejenže poslouží jako ideální svačinka do školy či do práce, navíc je můžete využít i jako předkrm či občerstvení na oslavy. Připravené je máte za chvilku, tudíž vám i ušetří mnoho času.

Ingredience pro:
1 porce

Šunková bageta s paprikou

Bageta se sleděm a vejcem

Bageta se sušenými rajčaty a rukolou

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Nachystejte si tři francouzské bagety, které by měly být cca 25 centimetrů dlouhé. Nejprve je ořízněte z obou stran tak, aby neměla zaoblené rohy. S pomocí nože vykrojte její prostředek, čímž vytvoříte prostor na plnění. Tento postup zopakujte i u zbylých dvou baget. Poté se můžete vrhnout na tvorbu náplně.

2. KROK

Červenou papriku omyjte a nakrájejte na drobné kostičky. Přendejte je do mísy a vám zvolenou šunku také nakrájejte na kostičky. Přidejte ji do mísy s paprikou a rovnou do ní i prolisujte česnek. Nakonec dodejte smetanový sýr a celou směs řádně promíchejte. Vezměte si první bagetu a začněte do ní vkládat náplň s pomocí dlouhé koktejlové lžíce. Vždy bagetu otáčejte a dodávejte do každé strany náplň na střídačku. Poté bagetu zabalte do potravinové fólie a nechejte ji vychladit v lednici.

3. KROK

Na druhou bagetu si nachystejte jarní cibulku a nakrájejte ji nadrobno. Vejce uvařte natvrdo a také jej nakrájejte na drobnější kostičky. Sledě dobře umyjte a opět nakrájejte na kostičky. Všechno společně smíchejte ve větší míse a završte smetanovým sýrem. Naplňte bagetu stejným způsobem a opět ji zabalte do potravinové fólie a umístěte do lednice.

4. KROK

Pro vytvoření třetí plněné bagety si nakrájejte sušená rajčata na menší kostičky a vložte je do mísy. Z bazalky odkrojte stonky a její listy nakrájejte na co nejdrobnější části. Totéž proveďte s rukolou a samozřejmě obojí ihned poté přidejte do mísy. Prolisujte do ní i česnek, dodejte smetanový sýr a důkladně promíchejte. Naplňte bagetu jako v předchozích případech a zabalte ji do potravinové fólie, vložte do lednice na odležení. Až budete chtít bagety servírovat, tak je všechny vytáhněte, nakrájejte na kolečka a hezky rozložte na talíři. Dobrou chuť!

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů