Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Strouhaný ovocný koláč

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Strouhaný ovocný koláč - postup přípravy

Strouhané koláče stále více získávají na oblíbenosti, jelikož nemusíte těsto jakkoliv složitě rozprostírat na plechu, ale stačí ho jednoduše nastrouhat a dle potřeby lehce urovnat. Recept na jeden takový nám poskytla paní Dagmar Kazdová.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nejdříve si rozklepněte vejce a oddělte od sebe bílky a žloutky. Ze surovin na těsto v míse vypracujte lesklé hutné těsto. Rozdělte ho na dvě části v poměru 3:7 Každou část zabalte zvlášť do fólie a dejte ztuhnout do ledničky (můžete ho dát i do mrazáku). Větší těsto po ztuhnutí rovnoměrně nastrouhejte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte ho do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte těsto 15 minut.

2. KROK

Bílky dejte do mísy a začnete šlehat. Poté postupně zašlehávejte cukry, dále pudinkový prášek a nakonec po troškách postupně olej. Vzniklou pěnu natřete na vychladlé předpečené těsto a poté na ni dejte ovoce. Můžete použít jakékoliv, které máte rádi, například maliny a borůvky.

3. KROK

Navrch nastrouhejte druhou část těsta. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč dalších 30 až 40 minut, dokud na vrchu nezrůžoví. Ještě teplý ho pocukrujte moučkovým cukrem.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů