Rychlá dršťková polévka - postup přípravy
Domácí dršťková polévka z již hotových opraných a předvařených drštěk je otázkou jen pár chvil a bez ztráty kytičky. Vyzkoušejte ji podle receptu od paní Ivany Reisingerové.
Ingredience
Na sádle zpěňte jemně nasekanou cibuli a nechte ji jemně zezlátnout. Přidejte trochu kmínu a předvařené dršťky. Vše chvilku restujte a zaprašte sladkou paprikou a hladkou moukou. Obojí promíchejte, nechte zarestovat a podlijte vývarem. Poté vše osolte a opepřete, rozmíchejte a vařte alespoň půl hodiny nebo do změknutí drštěk.
Dovařenou polévku ochuťte prolisovaným česnekem a majoránkou a ihned vypněte oheň. Polévku již nevařte, ale nechte ji pod pokličkou dojít. Polévku rozdělte do talířů, posypejte čerstvě nasekanou petrželkou a podávejte.