Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá piškotová buchta

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Rychlá piškotová buchta - postup přípravy

V dnešní hektické době je velmi málo času věnovat se zdlouhavému pečení chutných koláčů a buchet. Zvlášť pokud je hospodyňka pracovně vytížená. Proto se můžete nechat inspirovat rychlou piškotovou buchtou, kterou oceníte k snídani nebo i na svačinu k odpolední kávě.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si ve středně velké míse vyšlehejte vejce spolu s krupicovým cukrem do pěny. Poté přilijte slunečnicový olej, mléko, vsypte kypřící prášek, polohrubou mouku a vypracujte hladké těsto polotekuté konzistence. Asi ½ těsta následně vlijte do plechu s pečícím papírem a druhou polovinu ochuťte kakaovým práškem. Až budete mít směs vymíchanou, nalijte ji rovnoměrně na světlé těsto v plechu.




Piškotovou buchty nakonec pečte v troubě po dobu 45 minut při teplotě asi 180 °C. Posledních deset minut pak snižte teplotu trouby na 175 °C. Upečený moučník vyjměte, posypte moučkovým cukrem a po zchladnutí podávejte třeba s espressem, cappuccinem, čajem nebo s kakaem. Přejeme dobré chutnání.


Pokud vás nezaujal výše uvedený recept, můžete si jej samozřejmě upravit k obrazu svému. Do těsta se kromě jiného budou hodit i mleté lískové nebo vlašské oříšky, rozinky, brusinky nebo čerstvé ovoce typu meruňky, višně, třešně, borůvky. Možné je připravit i čistě kakaovou verzi se strouhanými jablíčky v těstě. Povrch korpusu nakonec pomažete jen marmeládou a posypete kokosem. Je vskutku jen na vás, jaké chutě budete ve svém sladkém pečivu preferovat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů