Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Piškotové kostky v čokoládě a kokosu

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Piškotové kostky v čokoládě a kokosu - postup přípravy

Opravdu jednoduchým a atraktivním dezertem jsou kostky z nadýchaného piškotového těsta. To nejlepší na něm je, že ho stačí jen upéct, nakrájet a obalit.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na polevu a obalování

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy dejte bílky z vajec, žloutky si schovejte. Vyšlehejte tuhý sníh a zašlehejte do něj cukr. Poté do něj postupně zašlehejte žloutky, vanilkový cukr, sůl, olej a nakonec mléko. Smíchejte prášek do pečiva s hladkou moukou a prosejte ho do mísy se směsi. Opatrně vše promíchejte, aby těsto zůstalo hezky nadýchané.

2. KROK

Formu o rozměru 33×23 centimetrů (může být i větší, pak budete mít menší kostky) vymažte máslem. Poté ji vyložte pečicím papírem a nalijte do ní těsto. Rozehřejte troubu na 180 °C a pečte piškot 25 až 30 minut. Až těsto vychladne, sundejte z něj pečicí papír, zarovnejte okraje a nožem ho nakrájejte na kostky.

3. KROK

Během pečení si připravte čokoládu. Do hrnce dejte máslo, mléčnou a hořkou čokoládu, cukr a mléko a zahřívejte, dokud se vše nerozpustí. Na talířek nasypejte strouhaný kokos. Připravené kostky namočte v čokoládě, poté je obalte v kokosu a nechte ztuhnout.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů