Rychlá pita pizza - postup přípravy
Domácí pizza se dnes již připravuje v mnoha rodinách. Nemá sice s tou pravou italskou asi mnoho společného, ale důležité je, že chutná. Takové jídlo je levné, lahodné a docela rychlé. Náplň si vybíráte sami a těsto si klidně můžete koupit hotové. Dokonce pizzu můžete připravit i z pita chleba. Nevěříte? Ukážeme vám, jak na to. Je to úžasně jednoduché.
Ingredience
Na plech dejte jednu kulatou pitu. Namažte ji polovinou majonézy. Navrch dejte druhý plát pity a opět jej pomažte zbytkem majonézy.
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké půlkroužky. Klobásu také nakrájejte na tenké plátky. Obě ingredience rovnoměrně rozložte na povrch pita chleba. Poté si omyjte rajče a také jej nakrájejte na tenké plátky, které rozložte po celém povrchu pizzy. Na závěr pizzu posypte trochou nadrobno nakrájené jarní cibulky. Tvrdý sýr si nastrouhejte na hrubším struhadle a bohatě jím pizzu zasypte.
Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů po dobu 12-15 minut. Poté pizzu nakrájejte jej na porce a podávejte ještě horkou.
Jak vidíte, pita pizza je připravena během několika minut. Toto je ale jen základní recept, který můžete libovolně přetvářet a doplňovat tak, abyste si vytvořili pizzu skutečně dle vašeho gusta. Přidejte různé druhy zeleniny, klobásy nebo změňte druh sýra. Pokaždé bude pizza chutnat úplně jinak. Namísto majonézy můžete klidně použít i jiný typ omáčky, záleží, co máte rádi. Pizza skvěle chutná také s kečupem, rajčatovým protlakem nebo třeba hořčicí.
Je to stejně rychlé, jako byste šli do obchodu a koupili mraženou pizzu, kterou si připravíte v troubě. Ujišťujeme vás ale, že takto je pizza daleko zdravější a vhodnější pro konzumaci dětí i dospělých.