Rychlá tvarohová buchta se strouhaným máslem - postup přípravy
Jemná buchta z tvarohu nejenže oslní svou chutí, ale zároveň vás zasytí. Je tedy jen na vás, jestli se rozhodnete si na ní pochutnat u dobrého seriálu, s kamarádkou u kávy či si ji vezmete na svačinu do práce.
Ingredience
Do mísy prosejte mouku, krupicový cukr a jeden prášek do pečiva, promíchejte a rozdělte na dvě poloviny. V jiné míse smíchejte tvaroh, vanilkový cukr a citronovou kůru. Rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte metličkou s mlékem a z bílků vyšlehejte sníh. Ten pak zlehka stěrkou zapracujte do žloutkové směsi. Pečicí formu (20×30 cm) vymažte máslem, jeho zbytek odložte.
Nasypejte a rovnoměrně urovnejte do pečicí formy první polovinu moučné směsi, nastrouhejte na ni polovinu zbylého másla a na něj naneste tvarohovou směs. Zasypejte druhou polovinou moučné směsi, nastrouhejte navrch zbylé máslo, a nakonec rovnoměrně zalijte žloutkovou směsí s bílky. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na 30 minut, poté rozkrojte na kostky, posypejte moučkovým cukrem a můžete servírovat, dobrou chuť!