Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé domácí lívance

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Rychlé domácí lívance - postup přípravy

Každý den by měl začít nejlépe chutnou a vydatnou snídani, jejíž konzumaci si užijete a zároveň se s její přípravou nebudete muset příliš namáhat. Přesně tomu odpovídají tyto rychlé domácí lívance, na které nám poskytla recept paní Vladimíra Bosáková.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Dále

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Nachystejte si větší mísu, ve které budete tvořit těsto, a rozklepněte do ní všechna vejce. Přidejte k nim krupicový cukr a vyšlehejte je. Poté do nich postupně zašlehejte plnotučné mléko, rostlinný olej, polohrubou mouku a prášek do pečiva. Rozpalte na pánvi trochu rostlinného oleje a těsto na něj po částech nabírejte.

2. KROK

Smažte ho z obou stran dozlatova. Tvaroh vyšlehejte s vejcem a dle chuti i s cukrem a zakysanou smetanou. Jakmile budete mít lívance dosmažené, tak je podávejte s tvarohovou náplní a povidly. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů