Olej z jarní cibulky jen ze 3 surovin - postup přípravy
Olej z jarní cibulky skvěle dochutí polévky, maso, těstoviny i saláty. Výhodou je velmi rychlá příprava, ke které budete potřebovat pouze 3 levné ingredience.
Ingredience
Jarní cibulku důkladně omyjte, osušte papírovou utěrkou a od bílé části oddělte část zelenou, kterou vložte do mísy, vhodné k mixování pokrmů.
Jarní cibulku zalijte olejem, zahřátým na 85–90 °C, do směsi přidejte sůl a ingredience rozmixujte dohladka.
Poznámka: Olej přidejte v několika dávkách, během mixování.
Vzniklou směs propasírujte, olej z jarní cibulky nalijte do sterilizované lahve, kterou uzavřete a uchovávejte ho v lednici.
Poznámka: Sterilizace je vhodná, aby nedošlo ke znehodnocení oleje bakteriemi.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим с Эллой Ивановой MamaElla