Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Olej z jarní cibulky jen ze 3 surovin

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 7 minut

Olej z jarní cibulky jen ze 3 surovin - postup přípravy

Olej z jarní cibulky skvěle dochutí polévky, maso, těstoviny i saláty. Výhodou je velmi rychlá příprava, ke které budete potřebovat pouze 3 levné ingredience.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jarní cibulku důkladně omyjte, osušte papírovou utěrkou a od bílé části oddělte část zelenou, kterou vložte do mísy, vhodné k mixování pokrmů. 

2. KROK

Jarní cibulku zalijte olejem, zahřátým na 85–90 °C, do směsi přidejte sůl a ingredience rozmixujte dohladka. 

Poznámka: Olej přidejte v několika dávkách, během mixování.

3. KROK

Vzniklou směs propasírujte, olej z jarní cibulky nalijte do sterilizované lahve, kterou uzavřete a uchovávejte ho v lednici. 

Poznámka: Sterilizace je vhodná, aby nedošlo ke znehodnocení oleje bakteriemi.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů