Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený zákusek s ovocem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut

Nepečený zákusek s ovocem - postup přípravy

Pokud chcete mlsat, nemusíte postávat u plotny dlouhé hodiny. Nepečené zákusky jsou jako dělané pro ty hospodyňky, které jsou věčně zaneprázdněné, ale chtějí své rodině dopřát nějakou tu sladkou dobrotu. Tento zákusek s ovocem budete mít hotový do 20 minut.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si v míse smíchejte vodu spolu s pomerančovým džusem a rumem. V tekutině pak namáčejte krátce máslové sušenky a ty vyskládejte do plechu nebo zapékací misky (tak abyste pokryli celé dno). V další fázi uvařte v rendlíku klasicky vanilkový pudink z mléka, moučkového cukru a pudinku v prášku. Ochuťte i vanilkovým cukrem a špetkou soli. Uvařenou hmotu nechte zchladnout, a nakonec do ní zamixujte změklé máslo. Připravený pudinkový krém posléze naneste na sušenky a rovnoměrně rozetřete.




V další fázi si do tuha vyšlehejte smetanu ke šlehání a dejte ji chladit na chvíli do lednice. Také je potřeba zhotovit si ovocnou vrstvu. To uděláte tak, že si zvolené ovoce rozmixujete na pyré, ochutíte moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a svaříte několik minut na mírném plamenu. Nakonec ještě do již zchladlého pyré zakomponujte želatinu a dobře promíchejte. Nyní zkompletujte zákusek. Na pudinkovou vrstvu naneste vychladlou šlehačku a na vrch natřete ovocné pyré. Vše dejte tuhnout do lednice ideálně přes noc. Potom podávejte pokrájené na menší kousky například s šálkem kávy. Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů