Rychlé domácí žemle bez kynutí

ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Rychlé domácí žemle bez kynutí - postup přípravy

Pokud vám kupované pečivo příliš nechutná a jeho kvalita vás rovněž dvakrát netěší, upečte si jednoduché domácí žemle, které se hodí na snídani, svačinu i večeři. Nemusíte navíc čekat, až vykynou, ale můžete je rovnou dát péct.
1. KROK

K droždí nalijte med a vymíchejte tekutější kašičku. Poté ke směsi přilijte vodu, promíchejte a nakonec přidejte sůl. Poté do těsta postupně přidávejte mouku a robotem nebo rukama zpracujte hladké nelepivé těsto.

2. KROK

Ihned ho vyklopte na vál a rozdělte na zhruba 12 dílů (záleží, jak chcete mít žemle velké). Z každého dílu vytvarujte bochánek a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Vložte je do předehřáté trouby na 200 °C a pečte 25 až 30 minut.

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 148 hlasů
Nahlásit chybu
69 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt