Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé sušenky s citronovou příchutí

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Rychlé sušenky s citronovou příchutí - postup přípravy

Pokud si stále kupujete sušenky v supermarketu, jistě na ně zanevřete, až ochutnáte ty domácí. Jsou totiž daleko zdravější a lahodnější. Připravit je zvládne skutečně každý, dokonce i úplný začátečník. Nebojte se toho a pusťte se do práce!

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si v míse promíchejte vejce, žloutek, moučkový cukr a vanilkový cukr. Poté přidejte slunečnicový olej, citronovou kůru, prosátou hladkou mouku, kypřící prášek do pečiva a vypracujte hladké polotuhé těsto.




To rozdělte na čtyři stejně velké kusy.

Z každého kousku těsta vyválejte na mírně pomoučeném vále dlouhý pás, který ostrým nožem či rádlem na pizzu rozdělte na menší porce (asi 2 až 3 cm dlouhé).

Polotovary sušenek vyskládejte na plech s pečícím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na čtvrt hodiny při teplotě 180 °C.

Hotové sušenky vyjměte z trouby, dle libosti posypte moučkovým cukrem a po vychladnutí jezte třeba s kávou, čajem anebo s kakaem. Skvělé bude tohle domácí pečivo i s čokoládovou polevou a strouhaným kokosem. Potírat sušenky lze při konzumaci rovněž džemem a marmeládou dle obliby. Přejeme vám dobrou chuť!

Do výše uvedeného těsta můžete zakomponovat dle preferencí jakékoliv další ingredience. Hodit se budou třeba mleté vlašské i lískové oříšky, jemné kokosové vločky, strouhaná hořká čokoláda, nasekané sušené ovoce, anebo mletý mák. Možností se naskýtá skutečně mnoho.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů