Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Silvestrovské saláty

Silvestrovské saláty - postup přípravy

Přemýšlíte nad tím, jaké saláty a pochoutky letos připravíte pro svou drahou rodinu na silvestrovské oslavy? Z těchto dvou receptů si určitě vyberete. Oba pokrmy jsou opravdu skvostné. Přesvědčte se sami a budete se jen oblizovat.

Ingredience pro:
1 porce

Salát zvaný „Sněžné kuře“

Salát zvaný „Sněhová královna“

marináda na cibuli

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Salát zvaný „Sněžné kuře“




Nejprve si připravte kuřecí maso. To můžete do salátu buď ogrilovat nebo uvařit. Tak jako tak jej natrhejte na menší kousky a dejte do velké mísy. Nyní si omyjte čerstvé papriky, očistěte je a nakrájejte na menší kostičky nebo proužky. Poté zeleninu vložte k masu. Do směsi rovněž přisypte oloupanou a na tenké měsíčky pokrájenou cibuli, jemně nasekané pekingské zelí a vše zakápněte zakysanou smetanou, hořčicí, sójovou omáčkou a přidejte i lisované stroužky česneku. Salát důkladně promíchejte vařečkou a podávejte s nasekanými bylinkami nebo jarní cibulkou. Dobrou chuť!

Salát zvaný „Sněhová královna“

Jako první se pusťte do marinování cibule. Tu oloupejte a nakrájejte najemno. Poté ji v misce přelijte nálevem z octa, cukru, soli a vody. Nechte nasáknout chutě po dobu patnácti minut, a nakonec tekutinu slijte. V další fázi nakrájejte do samostatných misek krabí tyčinky na malé kostičky, a to samé udělejte i s libovou šunkou. Vařená vejce poté nasekejte rovněž na menší kusy (rozdělte však bílky a žloutky). Do krabích tyčinek, šunky a žloutků vložte majonézu a promíchejte každou ingredienci ve vlastní mističce.

Nyní začněte s vrstvením salátu do kulaté koláčové formy. Dno pokryjte nahrubo strouhaným sýrem a pomažte jej majonézou. Druhou vrstvu bude tvořit žloutková směs. Třetí vrstva se skládá z nakládané cibule. Poté navrstvěte krabí tyčinky a ty posypte strouhaným loupaným jablkem. Dále naneste vrstvu šunky, vrstvu drcených arašídů, bílkovou směs a máte hotovo. Salát je potřeba nechat alespoň několik hodin v lednici ztuhnout. V řezu bude tvořit krásné vrstvy. Podávejte s pečivem. Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů