Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé vepřové na kmínu podle ČSN

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Rychlé vepřové na kmínu podle ČSN - postup přípravy

Pokud hledáte inspiraci na rychlý sobotní oběd, vyzkoušejte klasický recept na vepřové na kmínu podle ČSN z YouTube kanálu Recepty bez brepty. Jako přílohu můžete zvolit rýži a osvěžující rajčatový salát.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Cibuli očistěte a nakrájejte ji na kostičky. Vepřové plecko poté nakrájejte na větší kostky. Do hrnce vložte sádlo a nechte ho dostatečně rozehřát.

2. KROK

Do rozpáleného sádla nasypte cibuli a orestujte ji. Poté k ní přidejte kmín a nechte ho lehce provonět. Následně do hrnce vložte nakrájené vepřové plecko.

3. KROK

Vepřové plecko dochuťte solí a vše pečlivě promíchejte. Jakmile se z masa vypaří přebytečná tekutina, podlijte ho vařící vodou.

4. KROK

Hrnec přiklopte poklicí a maso vařte do změknutí. Poté ho vyjměte a zbylou šťávu vyduste na tuk. Následně ho zasypte moukou a vše velmi pečlivě promíchejte.

5. KROK

Do hrnce nalijte 1200 ml vlažné vody a omáčku promíchejte pomocí metličky. Poté ji nechte provařit. Do jiného hrnce přendejte maso a vzniklou omáčku do něj přes jemné sítko propasírujte.

6. KROK

Vepřové maso nechte prohřát a poté ho můžete ihned servírovat s rýží a osvěžujícím rajčatovým salátem.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů