Snadná domácí sekaná

i Zdroj fotografie: Marie Kopalová
i Zdroj fotografie: Marie Kopalová
i Zdroj fotografie: Marie Kopalová
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
90 minut
NÁROČNOST
Snadná

Snadná domácí sekaná - postup přípravy

S bramborem a se zelím, s bramborovou kaší a červenou řepou, anebo jen tak samotná s hořčicí na chlebu, poctivá domácí sekaná je univerzální jídlo, které se nikdy doma neztratí. Navíc kupovaná už začíná být ohroženým druhem, tak se ji rychle naučte upéct podle receptu od paní Marie Kopalové.
1. KROK

Mleté maso smíchejte ve velké míse se dvěma vejci a dvěma hrstičkami strouhanky. Směs osolte a opepřete a vypracujte z ní soudržnou hmotu, z níž zformujte šišku.

2. KROK

Připravenou sekanou vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a bez zakrývání ji pečte asi 1 hodinu, v jejímž průběhu čas od času sekanou přelévejte vodou. Po hodině zvyšte žár v troubě na 190 až 200 °C a pokračujte v pečení 15 až 20 minut, aby na povrchu očervenala.

3. KROK

Hotovou sekanou nechte pár minut po dopečení odpočinout a podávejte třeba s vařeným bramborem či s bramborovou kaší.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 148 hlasů
Nahlásit chybu
148 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt