Rychlý čokoládový dortík bez cukru - postup přípravy
Čokoládový dort můžete připravit neuvěřitelně rychle a už za pár minut si vychutnáte jeho plnou, čokoládovou chuť. Nebudete věřit, jak málo času vám zabere příprava a kolik budete potřebovat surovin. Dort chutná jako z dobré cukrárny a vypadá jednoduše skvěle!
Těsto
Poleva
Směs na těsto připravíte v mixéru, takže nebudete muset nic míchat ručně. Tímto způsobem je to mnohem jednodušší a rychlejší. Do mixéru rozbijte dvě vejce a přidejte dva banány nakrájené na kolečka. Poté přidejte kakao a prášek do pečiva. Zavřete mixér a zapněte jej. Poté směs vyrovnejte stisknutím několika pulzů.
Nemáte-li doma mixér, můžete ručně vyšlehat vejce vidličkou nebo metličkou, přidat banány a rozmačkat je vidličkou na kaši. Poté obě směsi spojte. Následně přidejte kakao a prášek do pečiva. Důkladně promíchejte, abyste získali dokonale hladkou směs. S mixérem to ovšem půjde mnohem lépe a rychleji.
Vzniklou směs nalijte do menší formy vymazané máslem (průměr 14 cm) a vložte do mikrovlnné trouby. Pečte po dobu 5–8 minut. Nemáte-li mikrovlnnou troubu nebo chcete použít klasickou troubu, vložte do ní formu s připraveným těstem a pečte na teplotu 200 stupňů po dobu 15–20 minut. Upečený koláč vyklopte opatrně na talíř a nechte chladnout.
Mezitím si připravte polevu. V malé misce smíchejte mléko, čokoládu a máslo. Zahřejte vše v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni. Vše se musí dokonale rozpustit a spojit. Promíchejte a nalijte polevu na koláč.