Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové na paprice

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 80 minut

Vepřové na paprice - postup přípravy

Pokud máte chuť na jednoduchou omáčku podle tradičního českého receptu, vsaďte na vepřové na paprice se smetanou. Podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou jej připravíte snadno a rychle a bude vám moc chutnat.

Ingredience pro:
8 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

V hrnci rozehřejte trochu rostlinného oleje. Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte ji na oleji zesklovatět. Mezitím nakrájejte maso na kostky, přisypejte k němu zarovnanou lžičku soli, půl lžičky pepře, lžičku drceného kmínu a tři vrchovaté lžičky mleté sladké papriky.

2. KROK

Jakmile cibule začne zlátnout, přidejte k ní nakrájené maso s kořením, přihoďte i bobkové listy a kuličky nového koření. Promíchejte, podlijte trochou horké vody a pod pokličkou nechte dusit maso doměkka, což bude trvat asi 1 hodinu. Podle potřeby čas od času přilijte trochu vody.

3. KROK

Když je maso měkké, přilijte do hrnce sladkou smetanu a směs přiveďte opět k varu. Ve skleničce rozkvedlejte trochu polohrubé mouky s vodou a tuto směs přilijte do hrnce s omáčkou na zahuštění. Záklechtku přidejte v takovém množství, abyste docílili konzistence omáčky, která se vám bude zamlouvat.

4. KROK

Zahuštěnou omáčku důkladně promíchejte a nechte ji pod pokličkou ještě asi 10 minut provařit. Podle chuti ji dosolte a připepřete a podávejte s vařenými těstovinami, případně s houskovým knedlíkem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů