Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchané domácí koblížky plněné Nutellou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Nadýchané domácí koblížky plněné Nutellou - postup přípravy

Koblížky, koblihy, kraple či šišky – všechny tyto názvy ukrývají stejnou dobrotu, kterou mnozí pečou především na Velikonoce. O recept se s námi podělila paní Jana Podoláková Burkartová.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Koblížky

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Z teplého mléka, droždí a cukru si připravte kvásek. Mezitím do mísy nasypte mouku, vanilkový cukr, sůl, vychladlé rozpuštěné máslo a žloutky.

2. KROK

Připravený kvásek přidejte do mísy k mouce a vše důkladně zapracujte tak, aby vám vzniklo hladké těsto. Těsto přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout 30 minut.

3. KROK
Vyválejte z něj plát široký 1,5 cm až 2 cm a vykrajovátkem vytvořte kolečka, která nechte ještě 10 minut kynout. Vykynutá kolečka vložte do rozpáleného oleje nebo sádla a na mírném plameni smažte do zlatova.
4. KROK
Vychladlé koblížky naplňte pomocí špičky Nutellou, libovolnou marmeládou nebo cukrářským krémem. Posypejte je moučkovým cukrem a podávejte.
5. KROK
Tip: Z odkrojků těsta lze upéct malou vánočku. Tudíž ani kousek nepřijde nazmar.
6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů