Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý koláč se sušenkami

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 75 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Rychlý koláč se sušenkami - postup přípravy

Nepatříte mezi ty hospodyňky, které rády tráví dlouhé hodiny u sporáku, a přesto byste chtěli svým blízkým upéct chutný zákusek k nedělní kávě? V tom případě se vám bude recept na rychlý koláč se sušenkami zamlouvat!

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si do mísy rozklepnete vejce. Poté přidejte i krupicový cukr a vyšlehejte do pěny. V dalším kroku vlijte do vaječné směsi i mléko, vsypte prosátou polohrubou mouku, vanilkový cukr, kypřící prášek do pečiva a vše důkladně promíchejte. Těsto by mělo mít hladkou a polotekutou konzistenci.




Kompletace koláče a jeho pečení v troubě

Nyní si k ruce vezměte plech vystlaný pečícím papírem a vyskládejte na jeho dno sušenky nebo čoko piškoty plněné ovocem. Ty pak přelijte připraveným těstem a dobře jej rozprostřete.

Koláč dejte péct do trouby na 35 až 40 minut při 180 °C. Mezitím si připravte čokoládovou glazuru. Do rendlíku vložte na kostičky nalámanou čokoládu a přelijte ji smetanou na vaření. Pak vše zahřívejte na středním plamenu, než vznikne homogenní hmota.

Glazurou nakonec přelijte upečený piškot a nechte zatuhnout.

Servírování koláče se sušenkami

Koláč se sušenkami se perfektně hodí například ke kávě, šálku čaje, nebo ke kakau. Doplnit jej můžete rovněž o kopeček šlehačky nebo čerstvé ovoce.  Děti zase ocení například vanilkovou či čokoládovou zmrzlinu. Pokud připravujete dezert pro dospělé, je možné piškotový korpus před přelitím glazurou ještě pokapat oblíbeným likérem. Přejeme dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů