Jemná čokoládová pěna

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Jemná čokoládová pěna - postup přípravy

Tento lehký čokoládový dezert se hodí na jakoukoliv příležitost, potěší nejen vás samotné, ale například i vaši rodinu a přátelé, kteří zavítají na návštěvu. Je velmi jemný, lehký a na jazyku se rozplývající. Nebudete chtít přestat jej pojídat. Je jisté, že v lednici se dlouho neohřeje a zmizí raz dva. Přesvědčte se o jeho výjimečnosti! Příprava není nikterak zdlouhavá a zvládne ji i začátečník.

Želatinu namočte do trochy mléka a nechte ji nabobtnat. Mezitím si najemno nasekejte hořkou čokoládu a vložte ji spolu s cukrem a kakaovým práškem do rendlíku. Přilijte k směsi mléko a na mírném plamenu suroviny rozpouštějte.




Pak vypněte plotnu a do čokoládové hmoty přilijte rozpuštěnou a nabobtnalou želatinu. Dobře promíchejte, aby byla směs homogenní a nebyly v ní hrudky.

Poté ji nechte vychladnout. Následně si v jiné míse smíchejte metličkou smetanu s cukrem, a nakonec přidejte i vychladlou čokoládovou hmotu.

Dobře propojte mícháním. Hotovou směs přelijte do plastové formy a dejte do lednice ztuhnout alespoň na dvě až tři hodiny.

Ztuhlou a chlazenou čokoládovou pěnu vyklopte z plastové nádoby na větší talíř, nebo prkénko a posypte kakaovým práškem. Podávejte například s čerstvými jahodami, nebo borůvkami. Pokud budete chtít recept vylepšit, je možné propojit čokoládovou pěnu společně s plátky sušenek. Ty dodají zákusku zase jinou strukturu a chuť. Tento dezert je ideální na letní party, či jiná setkání v letních měsících. Zachutná všem!

Galerie

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 199 hlasů
Nahlásit chybu
68 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt