Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jemná čokoládová pěna

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Jemná čokoládová pěna - postup přípravy

Tento lehký čokoládový dezert se hodí na jakoukoliv příležitost, potěší nejen vás samotné, ale například i vaši rodinu a přátelé, kteří zavítají na návštěvu. Je velmi jemný, lehký a na jazyku se rozplývající. Nebudete chtít přestat jej pojídat. Je jisté, že v lednici se dlouho neohřeje a zmizí raz dva. Přesvědčte se o jeho výjimečnosti! Příprava není nikterak zdlouhavá a zvládne ji i začátečník.

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Želatinu namočte do trochy mléka a nechte ji nabobtnat. Mezitím si najemno nasekejte hořkou čokoládu a vložte ji spolu s cukrem a kakaovým práškem do rendlíku. Přilijte k směsi mléko a na mírném plamenu suroviny rozpouštějte.




Pak vypněte plotnu a do čokoládové hmoty přilijte rozpuštěnou a nabobtnalou želatinu. Dobře promíchejte, aby byla směs homogenní a nebyly v ní hrudky.

Poté ji nechte vychladnout. Následně si v jiné míse smíchejte metličkou smetanu s cukrem, a nakonec přidejte i vychladlou čokoládovou hmotu.

Dobře propojte mícháním. Hotovou směs přelijte do plastové formy a dejte do lednice ztuhnout alespoň na dvě až tři hodiny.

Ztuhlou a chlazenou čokoládovou pěnu vyklopte z plastové nádoby na větší talíř, nebo prkénko a posypte kakaovým práškem. Podávejte například s čerstvými jahodami, nebo borůvkami. Pokud budete chtít recept vylepšit, je možné propojit čokoládovou pěnu společně s plátky sušenek. Ty dodají zákusku zase jinou strukturu a chuť. Tento dezert je ideální na letní party, či jiná setkání v letních měsících. Zachutná všem!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů