Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Salát s tuňákem v řeckém stylu se sýrem Feta

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Salát s tuňákem v řeckém stylu se sýrem Feta - postup přípravy

Salát s tuňákem je možné podávat jako malou svačinku, lehkou večeři, ale také jako přílohu k hlavnímu chodu. Pokrm je snadno stravitelný, nízkokalorický, osvěžující a plný vitamínů.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Salát omyjte a na čisté utěrce jej nechte uschnout. Následně jej nakrájejte na kousky, které v míse smíchejte s omytými nakrájenými cherry rajčaty. 

2. KROK

Nyní oloupejte a nakrájejte na proužky červenou cibuli a přidejte ji do mísy se salátem stejně, jako omytou a na kousky nakrájenou salátovou okurku. 

3. KROK

Zelenou papriku omyjte, nakrájejte ji na kousky a rovněž ji vmíchejte k ingrediencím v míse. 

Poznámka: Před tím, než začnete papriku krájet, odstraňte z ní semeník.

4. KROK

Do salátu vmíchejte omyté olivy Kalamata a tuňáka z konzervy. Na závěr k ingrediencím přidejte nasekanou omytou petrželku a nakrájený sýr Feta. 

Poznámka: Tuňáka před přidáním do mísy sceďte.

5. KROK

V jiné misce smíchejte olivový olej s vinným octem a zálivkou salát s tuňákem ochuťte. Dle vlastní chuti vše osolte, opepřete a důkladně promíchejte. 

Tip: Salát můžete podávat samotný, s pečivem nebo jako přílohu k hlavnímu chodu.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Angie Cooking

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů